Translate

3 Mayıs 2012 Perşembe

Anneler Günü




Nihayet bugün Anneler Günü vitrinimizi yaptık.  Konsepti ise, annelere alınacak hediyeler üzerine kurduk, güzel de oldu. Bu perakendeciliğin görselliği  ve olmazsa olmazlarından. Hatırlatmak için yapılan bu tür reklamlar dükkanlar yönündeki kısmı, bir de evlatların yönü var ki o daha zoru.
Annelerimizin değerleri alacağımız hediyelerle ölçülemez. Ancak tüm toplum tarafından kabul görmüş bugünü kutlamak geleneği abartmadan yaşatmamız lazım. Size geçen sene anneler gününde gördüğüm bir hediyeden bahsedeceğim. Hava güzeldi ve kızımın hiç atlamadığı anneler günü kahvaltı organizasyonuna gidiyorduk.
Bizim sokağın başında bir apartmanın önünde duran kocaman kamyonun içinde , çok şık paketlenmiş bir otomobil. Hepimiz yok artık ! diyerek şaşkınlık içindeydik. Tabi ki bir evladın annesine böylesi bir hediye alabilmesi çok güzel. Ancak tüm çevre sakinlerinin gözüne gözüne sokarcasına yapması görgüsüzlük. Annesine sadece  bir çiçek veya küçük bir  hediye, belkide yalnız bir öpücükle kutlayanların, ne hissedecekleri hiç önemli değilcesine kendi egosunu tatmin etmek için yapılmış olduğu çok aşikar. Elbette maddi durumu müsaitse han da alır, hamam da, araba da. Ancak bunu nasıl verdiği de önemli tabi.
Anne sevgisi tüm bu saydıklarımızın yanında devede kulak.



Hiç yorum yok: