Translate

4 Mayıs 2012 Cuma

Obez


Butik anlayışı ile düzenlenen işyerimizin bir tarafı 36-40 küçük beden, diğer tarafı 42-50 büyük beden. İthal çantalarımız bir yanda, hakiki deri çanta ve ayakkabılar bir yanda. Küçük bedeni gelir büyük bedende daha güzelleri var der, büyük bedeni gelir imrenerek küçük giysilere bakar. Bazıları da en büyüklerine bile sığamaz sinirlenir ''ben 50 bedenim'' der  bizim kalıplara çamur atar. Oysa o 50 bedeni çoktan geçmiş tam bir obez olmuştur. Obez olmak görünümden çok insan sağlığına tehlike olduğunu bildikleri halde  zayıflamak için zapta rapta girmezler. Onların artık mutlak bir profesyonel yardım almaları gerekmektedir.
Fakat onlar itiraz ederler, bazıları da kendilerinin becerebilceklerine inanırlar. İşte kendi farkındalıkları az olan insanlar kilo artışını kontrol edemezler. İlk önce obezitenin bir hastalık olduğunu kabul edip, bu zor işe bilinçle başlamak  ve bir sistem içinde olup sabırla bu yolda yürümek lazım.
Bir taraftan 36 beden olup da sürekli kilo aldığından şikayet eden obsesif tipler, diğer taraftan aldığı onlarca kiloyu farketmeyenler. İşte yurdum insanlarımızdan seçmeler.
Sağlıkla kalın ..








Hiç yorum yok: