Translate

3 Şubat 2012 Cuma

BARIŞ MANÇO...


Anlayamıyorum...Şu bizim Kültür Bakanlığı'nın görevini bilen var mı ?
İlk İtalya kültür seyahatimde rehberler bizi kiliselere, müzelere ve eski çeşmelere götürmüşlerdi. O çeşmeleri gördüğümde "aa bunlardan bizde çok var" demiştim. Ama bizimkiler bu denli  bakımlı değil tabi.Onların yaptığı  biraz ışık,birazda temizleme sonra da dolan turistler. Bizde niye bunlara kimse sahip çıkmaz? Bir ülkenin Kültür Bakanlığı gibi bir birimi var ise, eski kültürlerimize sahip çıkması gerekmez mi diye düşünüyorum. Bugün işyerine bir arkadaşım geldi. Barış Manço hastasıdır. Malum bu hafta Barış Manço haftası olduğu için konu bu yönde ilerledi.Yarın ki Forum İstanbul'da düzenlenecek olan Adam Olacak Çocuk, Pazar günü Moda'dan kalkacak vapura bineceğini ve onu çok özlediğini anlattı.
Doğru, Türkiye için Barış Manço bir değer. Bu mirası taşımak sadece Doğukan Manço'ya ait olmamalıydı. Bantlarının korunması,onu doğru yaşatmak, Tuzla'daki okulun Barış'a yakışır şekilde olması ve bir sürü iş.
Kendi kültürümüzü dünyanın her tarafına tanıtan, Japonya'dan kültür ataşesi ünvanını alan biri için az mı ?
Benim gençliğim Cem Karaca ve Barış Manço'yla, kızım ise Barış abisi(adam olacak çocuk) ile büyüdü. 7'den 70'e herkesin gönlündeydi.Böylesi bir adamın mirasını gelecek nesillere taşımak hepimizin, en önemlisi Kültür Bakanlığı'nın işi değil mi ?
Ülkeler kültürleriyle var olur, sahip çıkılarsa tabi?

Hiç yorum yok: