Translate

20 Mart 2012 Salı

Teyid Edilmek ...











Uzmanlar, kişinin var olmasının ilk şartı teyid edilmektir diyorlar. Etrafımıza baktığımızda bunun ne kadar doğru olduğunu görürüz. Beğenilmek, kabul görmek insanı en çok mutlu eden duygulardır. Seçilen bir kıyafetin başkaları tarafından beğenilmesi mutlu olmak için yeterlidir belki. Aslında altında yatan, doğru seçim yapmanın teyididir. Yaptığımız herhangi bir işin başkaları tarafından takdir edilmesi bizi heyecanlandırır, motive eder. Bu da bizi haklı kılar.
İlk önce kendi işimden örnek verirsem yeni sezon açıp da, ortaya güzel kombinlerin çıkmasından sonra herkesin beğenmesi beni fazlasıyla onurlandırır.
Bu aylarca işin mutfağında çalışmanın getirdiği , başarının teyid edilmesinin hazzıdır. Başka bir örnek ise, butiğimizden alacağı ürünü deneyen kişinin , o anda diğer müşterilerimiz tarafından beğenilmesi onu mutlu eder. Bu da doğru seçim yaptığının kanıtıdır.
Bir de başka müşteri profili vardır ki , onlar başkalarının beğendikleri ürünü satın almak isterler. Bu ortak bilinç oluşturmuş ürünler geniş kitleler tarafından kabul görmüştür. Örnek ise , herkesin kırmızı ayakkabı giymesi, turuncu ruj sürmesi gibi. İşte bir ürünün moda olması için ilk şart, ortak bilincin gelişmesidir.
Sözün kısası görünüşümüzün, duruşumuzun teyid edilmesi bizi mutlu eder ...

Hiç yorum yok: