Translate

19 Ocak 2012 Perşembe

Trendy...




                               Burberry Prorsum


                                              
Louis Vuitton
Sivri ve cap-toe


Dünkü yazımın devamı olarak bu soğuk günde yaz modasından bahsedeceğim. Moda sokağa indiğinde (sokak modası) insanların rahat ettikleri ve  kusurlarını kapatan modellerin daha çok tuttuğunu görüyoruz. Bir hatırlayalayalım. Bir ara bir füzo modası vardı ki bitmek bilmemişti. Nedeni,  rahat olmasının yanında bir de kusur kapatıcı olmasıydı. Zayıf,şişman,genç,yaşlı herkesin giydiği bir kıyafetti. Geçen senelerde de şalvarlar ve şalvar tarzı pantolon ve elbiseler çok kullanılıyordu.
Kısacası modanın içindeki çok tutulan tarzların ömürlerinin  uzunluğu daha olasıdır. Şimdilerde çok moda olan platformlu ayakkabılar gibi. Onlar hem boyu uzatıyor, hem platformdan dolayı ayağın daha rahat olmasını sağlıyor. Her ne kadar bu sene Louis Vuitton, Marc Jacobs, Prada gibi markalar sivri burunlu,ince topuklu ayakkabılara yer verse de diğerleri kadar rahat olmadığı için popüler olması zor. Onun içindir ki diğer markalara Bottega, Burberry, Balenciega, Chloe gibi markalar yeni yaz  ayakkabı modellerinde yuvarlak burunlu  ve platformlulara yer verdiler. Bence bunların kabul görmesi daha olasıdır. Sivri burunlu,ince topuklu ayakkabılar çok zarif olabilir, ancak rahatlığı tartışılır. Belki çok abiye tarzlarda  kullanılabilir. Bunun dışında yine düz babetler,açık sandaletler gündemin içinde. Giyim kuşama gelirsek fırça desenli elbiseler,çizgili motifler ön planda. Tulumlar,şortlar ve bilhassa uzun etek ve elbiseler çok moda.
Bu yazın en moda rengi sarının ne kadar tutacağı şüpheli. Çünkü sarı genelde Türk halkının çok sevdiği bir renk değildir. Tabi sokağa indiğinde etkisini göreceğiz. Böylelikle anlaşıldığı gibi trendy olmak modanın içinden seçtiklerimizle mümkündür. 

              BCBG Max Azria Yaz 2012 Runway Koleksiyonu

               

Hiç yorum yok: