Translate

30 Haziran 2014 Pazartesi

11 Ayın Sultanı


Geldi  Ramazan 11 ayın Sultanı. Butiğe gelenlerin bir çoğu aynı telaşta. Bir an önce erzak ve yemek alışverişini yapıp hazırlığa başlamak. Malum havalar sıcak günler uzun. Bugünlerde tutmayan veya tutamayan çok elbette. Ama yine de herkes de bir hazırlıktır gidiyor. Evde bir kişi oruç  tutsa bile onlar için yapılan alışveriş ve yapılan yemekler hep aynı. Bir çokları nişan, düğün, sünnet işini bitirdi veya ramazandan sonraya erteledi. Bu sıcaklarda oruç tutmak kolay iş değil. Ancak insanoğlunun içindeki inanç duygusu ona bu görevini yapma kuvveti de verir. Bizde şimdiden tutacak olanlara Allah yardım etsin diyoruz. Bolca duaların edildiği, namazların kılındığı, bolluk, bereketin eksik olmadığı bu 3 ayların sonu olan Ramazan ayının herkese barış, mutluluk, adalet getirmesini diliyoruz. İftarın geç olacağı bu günlerde herkesin birbirine tahammüllü olmasını arzuluyoruz. Allah için tutulan bu zorlu günlerin sonunda bayramın olmasını bilmek de ve bayramı iple çekmek de ayrı bir haz. Kendi içinde barındırdığı enerji ile Hoş Geldin Ramazan, Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı.





25 Haziran 2014 Çarşamba

Miğde Ve Karın Kapatma Şekilleri


Malum yaz aylarında kıyafetlerimiz daha ince olduğundan miğde ve karın bölgemiz daha fazla göze çarpar. Ne kadar zayıf olsanız bile yediğiniz yemekten, içtiğiniz sudan karnınız biraz şişer. Ve yazlık kıyafetlerden daha fazla görünür. Ben balık etli biri olarak ve ayrıca karın, miğde bölgesindeki yağlanmadan fazlaca müstaribim. Böylece kendime karın, miğde göstermeme formülleri ürettim. Şimdi bunları sizle paylaşacağım. Seçeceğiniz üstler asla dar olmamalı. Genelde vual,poplin, şifon gibi kumaşlardan seçilmeli. Licralı penyelerden uzak durulmalı. Pantalon veya tayt üstüne seçilen bluzlar, tunikler çok uzun olmamalı. Genelde elma tipinde olan bu vücut şekillerinin bacakları daha zayıf olduğundan onları ön plana çıkartıp daha zayıf görünmeyi hedeflemeli. Elbise giyildiğinde eski usul korse işe yarayabilir. Bu yöntem 1,2 saati kurtarabilir. Genelde topuklu ayakkabılar bacağı daha uzun göstereceğinden bu vücutlarda daha iyi durur. Yakası açık bluzlar güzel bir kolyeyle kombinlendiğinde de dikkati o bölgeye çekeceğinden miğde ve karın bölgesini göstermez ve daha fazla çekici olunur. Karın ve miğde görüntüsünün problemini ben bu şekilde çözüyorum. Zaten iyi giyinmek var olan problemleri kapatmayla başlar.





Beyazla Gelen Şıklık




Eskilerin deyimi ile 'Beyaz giyme söz olur'  günümüzde gerçekliğini kaybetmişe benziyor. Sıcak yaz günlerinde güneşle gelen bronzluk ön plana çıkarken beyaz kıyafetlerin ölümsüz duruşları gözümüzden kaçmıyor. Geçen gün tatilden gelen arkadaşım üstüne çekince beyazları yıkılıyordu. Saatli görünüşü dışında freşh duruşu hepimizi etkiledi. Kırmızı stilettolarla kombinlediği beyaz skin pantalon, beyaz vual gömlek ve kırmızı beyaz kemeri ile çok hoştu. Yaz aylarında hepimiz beyazı daha fazla kullanırız. Renk olarak güneşi çekmeyen özelliği ile tercih sebebimizdir. Dolayısıyla gardroplarımız da beyazların sayısı fazla olur. Hele gömlekti, atletti, bluzdu, penyeydi kısaca tüm üst gruplar çoğunlukta beyaz olup veya beyaz üstüne desenlilerden seçilir. Alt gruplarda ise diğer renklerden birer tane olan pantalon,capri ve eteklerin beyaza gelince sayısı fazlalaşır. Beyaz giymek zordur, beyaz giymek bir günlüktür. Ancak beyaz giymek şıklıktır.





23 Haziran 2014 Pazartesi

Nihayet Altın Kelebek Yapıldı


Magnum'un sponsor olduğu Altın Kelebek Ödül yarışması tüm dünyada izlendi. Aslında 23 Mayıs'ta yapılacak olan bu ödül töreni Soma faciası nedeniyle 22 Haziran dün akşama ertelendi. Soma faciasında ölenlerin 40 mevlütları 21 Haziran'da okunmuştu. Onlara saygıdan dolayı bu organizasyonda 22 Haziran'a ertelendi. Hürriyet Gazetesinin her yıl organize ettiği bu Altın Kelebek Ödül yarışmasını  Nefise Karatay ve Mete Horozoğlu sundu. Hollywood yıldızı  Jessica Alba'nın katılımıyla renklenen Ajda Pekkan, Kenan Doğulu gibi süper star sanatçılarının katılımlarıyla geceye renk kattılar. Salonun dekor ve ışıkları süperdi. 3,30 saat süren bu ödül töreninde her kategoriye ayrı ayrı ödül verilmesi, ayrıca bu ödülleri eski baba sanatçıların yeni gençlere vermesi, başka bir deyişle kendi bayraklarını onlara devretmeleri çok manidar ve duygu yüklüydü. Malum bugün hafta başı butikte yapılması gereken bir sürü işleri henüz bitirmezken damlayan arkadaş ve müşterilerin ortak konuları dün gece ki Altın Kelebek ödülleriydi. Haklılar belki de buda bizim Oscar'ımız. Bizimkiler kıyafetleri, makyajları  tüm sanatçıları ayrı ayrı kendilerine göre eleştiriyorlardı. Ve herkes kendi görüşüne göre fikrine söylüyordu. Hele Sinan Akçıl'ın verdiği konserde gidip Ebru Şallı'yı okşaması tüm hanımların hoşuna gitmiş. Bizimkilere göre aşk uğruna herşeyi göze alması çok önemliymiş meğerse. Ben bu konuda yorumsuz kalmayı tercih edenlerdenim. Ama herşeye rağmen güzel bir organizasyon. Ödül alan herkesin başarılarının devamını bekliyoruz.





En iyi kadın oyuncu: Serenay Sarıkaya - Medcezir
En iyi erkek oyuncu: Halit Ergenç - Muhteşem Yüzyıl [Halit Ergenç'in ödülünü Nebahat Çehre aldı. 
En iyi yerli drama: Küçük Ağa [Bütün ekip sahneye çıktı]
En iyi komedi dizi filmi: Arkadaşım Hoşgeldin
En iyi kadın komedi oyuncusu: Binnur Kaya / 
En iyi erkek komedi oyuncusu: Tolga Çevik
En iyi müzik grubu: Duman
En iyi dizi müziği: Toygar Işıklı
En iyi dizi film yönetmeni: Altan Dönmez - Güneşi Beklerken [Yönetmen ve geceye katılan oyuncular birlikte sahneye çıktılar.]

20 Haziran 2014 Cuma

İndirimde Canlandık



Parlak renklerle yapılan vitrinler daha fazla dikkat çekiyor. Hele ürünler tam mevsimini yansıtıyorsa ilgi fazla. Bazen bej, toprak renklerini, bazen siyah, beyazları koyduğumuzda vitrin çok daha klas oluyor olmasına da ama sanki bir durağanlığı yansıtıyor. Oysa mercan,yeşil, saks, sarı gibi canlı renklerle yapıldığında vitrinde hareketleniyor, butik de. Biz de aynı düşünceyle indirimin bu ilk günlerinde ve ilk vitrinini işte böyle mercan yapalım dedik. Gerek indirimin avantajından, gerek vitrinin canlılığından bu ara bayağı hareketlendik. Yalnız vitrin resimlerini yaz günlerinde çekmemiz daha zor oluyor. Vitrin resmini çekmek için karanlık olması şart. Karanlıkta ışıkla giysilerin renkleri daha iyi gözüküyor. Malum yaz aylarında tam karanlık saat 21.30'u buluyor. O saatte bizim butik kapalı olduğundan bu sefer ki vitrin resmini çekmek için yanımızda ki komşudan rica ettik. Sağ olsun bizi kırmadı ve bu vitrin resimleri Cabbar beyden oldu. Vitrinine koyduğumuz şifon kısa elbise ve tuniği yanık tende çok güzel duracağı kesin. Ketenler, vualler, atletler hepsi birbirinden güzeller. Şuan indirimli fiyatlarla sahiplerini bekliyor.



19 Haziran 2014 Perşembe

Moda Bloggerları



Bloglar bloggerlarla hayat bulur kuşkusuz. Her konu hakkında blog sahibi olabilirsiniz. Yeter ki yazmayı ve paylaşmayı sevin. Malum bizim bloğumuz moda bloğu. Geçen  gün moda blogların da bir sörf yaptığımda tüm bu blokların ana fikirlerinin aynı olduğunu gördüm. Amaçları, trendleri ve bu trendleri hayata geçirme şekli. Moda olan  tüm trendleri de kendi üstlerinde sergilemeleri ve onları takip edenlere verdikleri tüyolar hepsi var. Bizim bloğumuza gelince Yıldız Butik bünyesinde ceryan edenler ve beraberinde gündemde olan çizgileri yansıtmak, moda haberlerini aktarmaktır. Diğer bloggerlar gibi bu geçmiş yaşımda modellik yapamıyorum. Zaten genel de yaşıma göre olan ürünlerden ziyade daha genç çizgileri seviyorum. Bu genç çizgiler de gençler de daha güzel durduğu kesin. Tüm sörf yaptığım moda bloglarının bloggerları gençti. Benim yaşımda vardır belki ama bana denk gelmedi. Bu yaşımda mankenlik yapamıyorum ama modayı ve moda haberlerini Yıldız Butik bloğunda bulabilirsiniz.



18 Haziran 2014 Çarşamba

İlk İndirimli Günler Tam Zamanıdır



2014 yaz sezonunun indirimi geçen hafta başladı. Gerek butiğimizde, gerek on-line sitemizde başlayan bu indirimli günlerin hepimize hayırlı,uğurlu olmasını dileriz. En iyi alışveriş vakti nedir diye sorulduğunda indirimin ilk günleridir derim. Çünkü ürünler seçilmeden daha ucuza alma zamanıdır. Okulların kapanmasıyla henüz başlayan tatillerde ve yazlıklar da şık ve alımlı olmak için seçilmeden, elenmeden yapılan alışveriştir. Ayrıca ofiste kurumsal şirketlerde çalışanlar yazlık ceket, blazerların bedenleri bitmeden alma zamanıdır. Akıllı binalarda, şirketlerde soğutma sistemlerinden dolayı her daim ceket veya uzun kollu giymek gerekir. Yoksa mork da donmaya benzer. Bize gelen bazı arkadaşlar içerlerinin soğukluğundan çok şikayetçiler. Dışarıya çıktıklarında normal havaya adapte olmaları zorlaşıyor. Onun için bu tarz yerde çalışanlar içerideyken üzerine bir şey almak zorundadırlar. İşte bu indirimli günlerde şıklıklarına şıklık katmak isteyenler her daim daha pahalı olan bu ceketleri indirimli almanın tam zamanıdır. Kısacası seçilmeden kapmanın zamanıdır.




16 Haziran 2014 Pazartesi

Ne çektik Beee



Ne çektik bee. Yalan Dünya dizisinin Vasfiye Teyze esprisi bize çok uydu. Şu bizim on-line sitemizi oturtmak için harcadığımız para, emek ve zamanın haddi hesabı yok.  Her anlaştığımız firma ile başta istediklerimizi sıralıyoruz. Hepsini yapacaklarına dair sözler veriliyor, anlaşma yapılıyor. Her şey çok basit. On-line sitesinde olmazsa olmazlar gibi geliyorsa da çok büyük bir yalan olarak karşımıza çıkıyor. Yapılması gerekenleri site açıldıktan sonra sıralıyoruz. Bazısı hemen oluyor, bazısı bir türlü  olamıyor. Verilen sözlerin zamanı geçiyor. Tahahhütler yerine getirilmiyor. Her iki tarafın sinir sistemleri geriliyor. İşlerini bitirmeden ödeme istemeleri ayrı bir anlayış. Eksiklerin zamanında bitmemesinden doğan zararımız da ayrı bir konu. Bizim alışveriş sitemiz hem butiğimizin kıyafetlerini tanıtmak hem de şehir dışına çıkan müşterilerimize hizmet vermek. Ve on-line olarak biz de varız demek. Ancak konfeksiyon hızlı tüketim olan havanın ısısına göre ihtiyaç doğan kıyafetleri zamanında sergilemek önemli. Çıkan aksaklıklardan dolayı eksik olan çok  kıyafetlerimiz var. Ama inşallah daha çok modellerle sizlere hizmet vereceğiz. Tabi sitede ki eksikler biterse butikle site paralel gider.




13 Haziran 2014 Cuma

Moda Adasını Bile Düşünmüş


Moda klasiği olan Chanel markası bu yıl 2014-2015 Cyrus Koleksiyonunu Dubai'de tanıttı. Her daim adından söz ettiren Karl Lagerfeld her yıl ayrı ülkelerde tanıttığı koleksiyonu bu yıl da Avrupa ve Asya'nın kesişme noktası olan Dubai'yi seçti. Her zaman olduğu gibi defile çok ihtişamlıydı, hiç bir detayı gözden kaçırmamışlardı. Arap kültürü ile modern mimariye sahip olan Dubai'de 5 mağazasıyla en iyi satış cirosunu yakaladığını ifade ediyor. Paranın bu denli fazla olduğu bu ülkede lüks markalar çok tutuluyor. Ayrıca Karl Lagerferld 2010 yılında temelini attığı moda adasının hayata geçmesine az kaldı. Kısacası geri sayım başladı. Bu yılın sonunda tamamlanması beklenen bu moda adası çok ses getireceğe benziyor. Yine kendi markasına yakışan bir ilki hayata geçirdi. İlerlemiş yaşına rağmen mücadeleyi hiç bırakmamış, bayrağı hep ileriye taşıyan Karl  Lagerfeld'i elbette ki kutluyoruz. Her yıl emekliliğe ayrılacak söylentileri çıksa da bu karakterde ki birinin emekli olması imkansız gibi. Bence o işinin başındayken ölmeyi tercih edenlerden.


ÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ



12 Haziran 2014 Perşembe

Yırtıklar Bile Güzel Gözüküyor


Pantalonlarda bilhassa jeanler de ki yırtıklar artık çok yaygınlaştı. Bunları sokak modasında da görmemiz mümkün. Daha önceleri bu yırtık pantalonları herkes eski pantalonlarıyla bu modayı yakalamaya çalışırdı. Oysa şimdilerde tüm markalar bu tarz yırtık pantalonlara koleksiyonlarında fazlaca yer vermişler. Ve satışlarından çok mutlular. Bende dün eski bir jeanimi yırtmakla bu modaya katıldım, çok da modern oldu. Bizim yaptığımız yırtıklar konfeksiyonun yaptığına benzemese de yine trendy yakalayabiliyoruz. Bu modaya karşı olan bir çok arkadaşım bu trende sıcak bakmaya başladı. Karşı gelmeleri yaşlarıyla bağlantılıydı. Ama bu denli moda olunca ve herkes giymeye başlayınca onlar da giymeye başladı. Dolayısıyla bu yırtıkları giyenlerin yaş ortalaması yükseldi. Jeanler de olduğu kadar kanvas pantalonlarda rastlanan bu detaya şort ve bermudalarda da çok rastlıyoruz. Sizde bu modayı sevdiyseniz eski bir jean pantalonla veya kanvas pantalonla modaya katılabilirsiniz. Tezgaha koyacağınız eski bir pantalonu yırtıkların nerede olmasını istiyorsanız orayı işaretleyin sonra ya jilet ya da  makasla kesin. Sonra kestiğiniz yerin ipliklerini çekin. İşte moda trend olunca yırtık pantalonlar bile gözümüze güzel görünüyor. İster spor ayakkabıyla, ister stilettolarla kullanacağınız bu yırtık pantalonlar bu yaz gündemde kalacağa benziyor.




10 Haziran 2014 Salı

Gördüklerimiz Unutulmuyormuş



Geçenlerde yapılan Amerikan Moda Tasarımcılar  Konseyi her yıl olduğu gibi moda tasarımcılarının yanında aksesuar tasarımcılarına da ödüller verildi. Ancak bu yıl ilk olarak yılın en iyi moda İnstagram'cısına da ödül verildi. CFDA Hosting ile İnstagram'da paylaşılan fotoğraflardan hangisi en çok like aldıysa ödül ona verildi. Ödülü Patrick Janelle  adlı kişi aldı. 9160 like alan hamburger ve patates resmi ile alması enteresandı. İnstagram'daki görsellerin kişiler üzerinde etkisi tartışılamaz. Onun içindir ki tüm defileler deki görüntüler, kısa videolar ilk önce İnstagram'da paylaşılır oldu. Şuanda Facebook'tan sonra en popüler sosyal medya aracı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca uzmanlar kişinin gördüğünü unutması duyduğundan ve okuduğundan çok sonra geldiğini söylüyorlar. İnstagram'ında bu kısa sürede hayatımıza bu denli girmesi bu kadar popüler olmasının sebebi görüldüğü gibi  sosyal medyanın asrımızda toplumların üzerinde  etkisi çok fazla.




9 Haziran 2014 Pazartesi

2014-2015




Antalya'da yapılan Dosso Dossi organizasyonu dün bitti. Defile için gelen İrina Shayk da ülkesine uğurlandı. Rus model bu defile için aldığı ücretin dışında dayattığı tüm istekleri de yerine  getirildi. Kral daireleri, özel sahiller, özel menüler. Antalya Kervansaray'da yapılan bu organizasyon tüm basında yerini aldı. Ve katılımcılar da mutlu olduklarını dile getirdiler. İrina için özel podyum hazırlandığı gibi İsmail Acar Rus modelini Osmanlı Sultanı olarak resmetmesi bu organizasyona ayrı bir renk kattı. Yani İrina Sultan olsaymış nasıl olurmuş sorusuna iyi bir yanıt olan bu resim çok başarılıydı. Özel podyuma gelince moda değirmeni adı konulmuş burada ki consept  solmuş yapraklar, su değirmeni, at arabası, yapay kar taneleri ile kendi memleketinin simgesi olan kalpak ve kırmızı pelerinle izleyicileri kendine hayran bıraktı. Bir fuarı daha geride bırakırken katılımcılar 2014-2015 Sonbahar Kış kreasyonuna dahil oldular. Bazıları siparişleri verdi . İşte moda böyle birşey. İstanbul'da daha doğru düzgün yaz gelmezken gelecek kışın siparişleri verildi bile. Üretim hazırlıkları da başlandı. Bu yoğun günlerde herkesin yolu açık olur inşallah.